Un satelit de spionaj american si-a pierdut propulsia si ar putea sa se prabuseasca pe Pamant in februarie sau martie, a declarat pentru CNN un oficial al guvernului american.

Satelitul care nu mai poate fi controlat, ar putea contine materiale nocive populatiei si nu s-a stabilit inca unde va cadea, a adaugat acesta sub protectia anonimatului, oficialul, informatia fiind considerata strict secreta, informeaza Ziua.

"Agentiile guvernamentale monitorizeaza situatia" a declarat Gordon Johnroe, purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate.

'Numerosi satelit i au iesit, de-a lungul anului, de pe orbita si s-au prabusit fara a provoca pagube sau victime. Analizam optiunile potentiale pentru a diminua eventualele pagube pe care acest satelit le-ar putea provoca“, a adaugat Gordon Johndroe, potrivit EVZ.

Potrivit Cotidianul, satelitul care va cadea luna viitoare cintareste 9 tone si este cam de marimea unui microbuz. De obicei, satelitii-spion sint eliminati prin reintrare controlata in atmosfera si se prabusesc in ocean, astfel incit nici o alta tara sa nu poata studia vehiculul. Daca acesta va cadea intr-o zona ce nu este controlata de americani, exista riscul ca unele secrete ale tehnologiei SUA sa fie dezvaluite. Desi s-a pus problema ca satelitul sa fie distrus cu o racheta, o astfel de masura ar putea conduce la mai multe reziduuri solide, ce s-ar aprinde la contactul cu atmosfera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.