Liderul druz libanez Walid Joumblatt si-a exprimat preocuparea in legatura cu faptul ca seful gruparii siite Hezbollah, Hassan Nasrallah, ar pregati un nou razboi impotriva Israelului, intr-un interviu difuzat de postul de televiziune Al-Arabiya, informeaza vineri AFP.

"Pregatiti un nou razboi? Pentru ca atunci cand vorbesti de fragmente disparate de corp inseamna ca trebuie sa ne asteptam la un nou razboi", a declarat liderul majoritatii parlamentare antisiriene facand trimitere directa la seful miscarii islamiste, de opozitie, sustinuta de Siria si de Iran.

La 19 ianuarie, Hassan Nasrallah a afirmat ca se afla in posesia unor ramasite ale soldatilor israelieni ucisi in conflictul de 34 de zile cu Israelul din vara lui 2006.

"Exista temeri ca se pregateste un nou razboi, poate similar celui din 2006, prin diferite actiuni" de prevenire, a insistat liderul druz.

Capturarea de catre Hezbollah a doi soldati isrelieni, in iulie 2006, a declansat un conflict de 34 de zile cu Israelul, in sudul Libanului, soldat cu moartea a cel putin 1.200 de civili libanezi si a 160 de israelieni, in principal soldati. Atunci Hezbollah a lansat aproape 4.000 de rachete spre nordul Israelului in timpul celor 34 de zile de conflict, inclusiv cateva care au lovit pentru prima data cel de-al treilea oras ca marime al Israelului, Haifa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.