"Pregatiti un nou razboi? Pentru ca atunci cand vorbesti de fragmente disparate de corp inseamna ca trebuie sa ne asteptam la un nou razboi", a declarat liderul majoritatii parlamentare antisiriene facand trimitere directa la seful miscarii islamiste, de opozitie, sustinuta de Siria si de Iran.

La 19 ianuarie, Hassan Nasrallah a afirmat ca se afla in posesia unor ramasite ale soldatilor israelieni ucisi in conflictul de 34 de zile cu Israelul din vara lui 2006.

"Exista temeri ca se pregateste un nou razboi, poate similar celui din 2006, prin diferite actiuni" de prevenire, a insistat liderul druz.

Capturarea de catre Hezbollah a doi soldati isrelieni, in iulie 2006, a declansat un conflict de 34 de zile cu Israelul, in sudul Libanului, soldat cu moartea a cel putin 1.200 de civili libanezi si a 160 de israelieni, in principal soldati. Atunci Hezbollah a lansat aproape 4.000 de rachete spre nordul Israelului in timpul celor 34 de zile de conflict, inclusiv cateva care au lovit pentru prima data cel de-al treilea oras ca marime al Israelului, Haifa.