Politia rusa, l-a arestat pe controversatul om de afaceri, Semion Moghilevici, considerat unul dint cei mai periculosi mafioti dati in urmarire de FBI.

Potrivit Romania Libera, moghilevici a fost arestat joi, la Moscova, alaturi de Vladimir Nekrasov, presedintele principalei companii ruse de cosmetice, Arbat Prestige, a relatat cotidianul Kommersant, citand surse din cadrul politiei.

Semion Moghilevici, cetatean rus de origine ucraineana, este cautat de multa vreme de FBI, impreuna cu doi complici pentru escrocheriile cu actiunile "YBM Magnex International Inc.", prin care i-a deposedat pe investitorii companiei de 150 milioane USD, companie cu sediul in Newtown, Pennsylvania dar si pentru spalare de bani si extorcare, informeaza Ziua.

Moghilevici, care mai detine cetateniile ungara si israeliana, este cautat si de politiile din Rusia, Ucraina si Israel, sub acuzatiile de spalare de bani, trafic de arme si tranzactii energetice ilegale, precizeaza ITAR-TASS.

Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, Moghilevici folosea un alt nume, Serghei Shnaider. Circa 50 de politisti si membri ai trupelor speciale au participat la operatiunea ce a dus la arestarea omului de afaceri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.