Un instructor de la o scoala de pilotaj, care a sesizat comportamentul suspect al francezului Zacarias Moussaoui in vara anului 2001, a primit ieri cinci milioane de dolari recompensa din partea administratiei americane, a anuntat postul de televiziune ABC.

Potrivit ABC, instructorul a inceput sa-l suspecteze pe Zacarias Moussaoui inca de la primul curs, in august 2001 si i-a cerut superiorului sau sa ia legatura cu FBI. Arestat dupa cateva zile, cetateanul francez a pledat vinovat in 2005 pentru complicitate cu autorii atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Postul de televiziune nu dezvaluie identitatea instructorului, dar spune ca el a depus marturie la procesul lui Zacarias Moussaoui, condamnat in 2006 la inchisoare pe viata. In proces, pilotul pensionat a explicat ca initial a fost intrigat de acest elev simpatic, dar care nu stia nimic despre avioane si care visa sa piloteze un Boeing 747 de la Londra la New York. Curiozitatea s-a transformat insa in ingrijorare, cand a aflat ca "Zac" si-a platit cursurile cu bancnote de 100 de dolari, ca nu dorea sa invete procedurile de decolare sau aterizare si ca era musulman, dar nu dorea sa se stie acest lucru.

Infiintat in 1984, programul "Recompensa pentru justitie" a oferit deja mai mult de 77 de milioane de dolari unui numar de aproximativ 50 de persoane, ale caror informatii au permis evitarea unor atentate sau arestarea unor teroristi, insa nu a dezvaluit niciodata identitatea beneficiarilor, comenteaza NewIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.