Cehia va restitui Poloniei 370 de hectare de pamant, o datorie teritoriala pe care o are in urma reglementarii granitelor din 1958, informeaza Gazeta Wyborcza.
Dupa razboi, baza trasarii granitei polono-cehoslovace a fost un protocol interguvernamental, elaborat la Praga la 23 septembrie 1955. In final au fost adoptate pe harta 85 de modificari. Polonia a castigat 837 de hectare, iar Cehoslovacia - peste 1.200. A aparut o diferenta de aproape 370 de hectare, in detrimentul statului polonez. Poate ca despagubirea ceha va consta in terenuri de la frontiera cu voievodatul Opole.

Cehii doresc sa restituie datoria, a spus Jacek Sonta de la biroul de presa al Comandamantului General al Politiei de Frontiera. In opinia lui, partea ceha propune achitarea datoriei teritoriale in doua etape. In prima etapa, Poloniei i se vor alipi 132 de hectare. Terenurile destinate restituirii in a doua etapa nu sunt cunoscute inca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.