Un important membru al guvernului britanic- ministrul muncii si pensiilor Peter Hain - a demisionat.

Peter Hain a recunoscut ca nu a declarat toate donatiile pe care le-a primit in campania electorala. El a spus ca a fost o greseala nevinovata. Este prima demisie din cabinet de cand noul premier Gordon Brown a preluat puterea.

Partidul Laburist de guvernare a facut un titlu de mandrie din faptul ca a adoptat legi care au incurajat transparenta in privinta finantarii partidelor politice.

Dar demisia lui Peter Hain din guvern este doar unul din numeroasele scandaluri prin care a trecut guvernul, legate de fondurile care i-au fost donate.

In cazul lui Peter Hain a fost o greseala care i-a apartinut: adica nu a declarat peste 200.000 de dolari pe care i-a primut sub forma de donatii private in timpul campaniei de anul trecut cand a incercat sa devina vicepresedinte al partidului.

El si-a justificat greseala spunand ca a fost prea ocupat cu atributiile ministeriale.

O explicatie care l-a ajutat sa castige putin timp cata vreme autoritatile au anchetat cazul.

Dar cand comisia electorala a precizat ca va trimite cazul politiei, ministrul Peter Hain a recunoscut ca nu-i ramane altceva de facut decat sa demisioneze, tocmai pentru a-si apara reputatia.

Cazul il afecteaza insa pe premierul britanic Gordon Brown. Este prima demisie din cabinetul sau, ceea ce nu are cum sa nu-i afecteze imaginea.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.