Politia britanica se teme ca tinerii se sinucid de dragul „site-urilor comemorative"

Politistii britanici sunt in alerta dupa ce sapte adolescenti - sapte prieteni care tineau legatura intre ei prin intermediul internetului - si-au pus capat zilelor. S-a inregistrat o crestere a numarului de sinucideri si incercari de sinucidere in ultimele 12 luni in randul tinerilor internauti. Oamenii legii se tem ca cei care renunta la viata sunt manati de dorinta de a avea "un site comemorativ"(a memorial website) personal, relateaza "The Telegraph".

Multe dintre victime au propriile pagini web pe un site de socializare, Bebo, prin intermediul caruia discuta ore in sir pe zi. Dupa moartea fiecaruia, o pagina speciala este creata in retea pentru ca prietenii sa poata posta mesaje, fotografii si filme video.

Politia a facut vizite parintilor unui grup de douazeci de adolescenti care sunt suspectati ca s-ar putea sinucide, recomandandu-le sa-i supravegheze cu mare atentie. Ultima victima, pe nume Natasha Randall, in varsta de 17 ani, a fost gasita spanzurata in propria locuinta, joia trecuta. Politistii investigheaza un posibil lant de sinucideri, cauzat de faptul ca adolescentii cred ca este "cool" (extraordinar) sa ai un site comemorativ, in exclusivitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.