900 de persoane au adresat intrebari adjunctului lui Osama bin Laden, Ayman al-Zawahiri, pe site-ul utilizat de organizatia terorista al-Qaeda. „Bransa“ media a al-Qaeda, al-Sahab, anuntase in decembrie ca Al-Zawahiri va primi intrebarile celor interesati pina pe 16 decembrie, dupa care le va da un raspuns. La data-limita, intrebarile postate de cititori au disparut, dar raspunsurile din partea numarului doi al al-Qaeda nu au aparut inca.

Majoritatea intrebarilor au fost adresate de simpatizanti ai gruparii teroriste, dar si jurnalisti s-au alaturat acestui demers. Diaa Rashwan, expert egiptean in securitate, citat de AP, crede ca unele intrebari au fost probabil adresate de reprezentanti ai serviciilor de informatii, pentru a afla unele indicii despre activitatea al-Qaeda.

Majoritatea celor care au postat intrebari, identificabili doar printr-un username, isi exprima admiratia fata de „leul Jihadului, Osama“. Multi sint nemultumiti de faptul ca al-Qaeda nu face mai mult la nivel mondial. „Cind vom vedea al-Qaeda declansind Razboiul Sfint in Palestina? Pentru ca situatia noastra a devenit foarte proasta“, scrie un utilizator cu porecla „cautind calea cea dreapta“. Acelasi tip de ingrijorare si-o exprima si un internaut din Arabia Saudita, care ar dori revigorarea miscarii teroriste din tara sa. Alt vizitator al site-ului intreaba „de ce nu deschide al-Qaeda un front in Egipt, unde exista multiple posibilitati si un teren fertil pentru atragerea de mujahedini?“.