Cursa pentru Casa Alba devine din ce in ce mai tensionata dupa ce Hillary Clinton si Barack Obama au avut un schimb dur de replici in ultima dezbatere televizata de dinaintea alegerilor primare democrate din Carolina de Sud.

Potrivit Adevarul, inca din primele minute, Hillary Clinton l-a acuzat pe Barack Obama ca a acceptat bani de la un om de afaceri suspectat de frauda, pentru a-si finanta campania. Obama a calificat-o, in replica, "un avocat de afaceri care ocupa un loc in consiliul de administratie al Wal-Mart".

„Este foarte dificil sa port o discutie decenta cu tine pentru ca niciodata nu-ti asumi responsabilitatea pentru nici un vot“, a declarat Hillary, potrvit Cotidianul

Obama a replicat ca fosta Prima Doamna impreuna cu sotul ei (care nu se afla in sala - n.r.) duc o campanie politica negativa, pentru ca au ales unul dintre sustinatorii sai si au incercat sa-l prezinte in cea mai proasta lumina. Era vorba despre un sustinator financiar al campaniei lui Obama, Antoin Rezko, un om de afaceri acuzat toamna trecuta de frauda si trafic de influenta.

„M-am luptat sa pastrez o anumita credibilitate in aceasta cursa“, a mai spus senatorul de Illinois. Obama a lucrat pentru o firma de avocatura si s-a ocupat de dosarele imobiliare ale lui Rezko. Simbata, el a returnat peste 40.000 de dolari din contributiile politice facute in numele lui Rezko.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN si Opinion Research, circa 72% dintre albii americani si 61% dintre negrii din Statele Unite apreciaza ca tara lor este pregatita sa aiba un presedinte de culoare, relateaza EVZ.

Pe de alta parte, doar 63% dintre alegatorii din cele doua categorii au raspuns afirmativ atunci cand au fost intrebati daca Statele Unite sunt pregatite sa fie conduse de o femeie, informeaza cotidianul „Los Angeles Times”, citand sondajul CNN/Opinion Research.

Studiul a fost realizat in perioada 14-17 ianuarie, pe un esantion de 1.400 de persoane adulte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.