Premierul britanic, Gordon Brown, se confrunta cu o revolta a mai multor parlamentari laburisti, care sprijina varianta organizarii unui referendum pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona.
In conditiile in care Camera Comunelor avea programata ieri cea de-a doua lectura a proiectului de ratificare a importantului document, analistii britanici au apreciat ca majoritatea conservatorilor vor vota, cel mai probabil, alaturi de laburistii rebeli, in timp ce liberal democratii s-ar putea abtine.

Liderul rebelilor laburisti, Ian Davidson, a admis ca exista putine sanse ca legea sa fie respinsa, dar a avertizat ca este totusi posibil ca opozitia sa se consolideze odata cu dezbaterea ei in parlament. La Westminster, „a doua lectura” este etapa in care procesul legislativ presupune un vot de principiu inaintea trimiterea legii catre comisie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.