Ministrul de interne, Iuri Lutenko, si primarul Kievului, Leonid Cernovetki, s-au luat la bataie, vineri, dupa o reuniune la care au participat la resedinta prezidentiala, relateaza duminica publicatia online Ukrainskaia Pravda citata de Rompres.

Potrivit sursei citate, cei doi au sarit la bataie dupa sedinta Consiliului pentru aparare si securitate nationala, organism consultativ de pe langa presedintie (varianta ucraineana a CSAT-ului roman) la care se discutase legea vanzarii terenurilor.

Cernovetki, care are un mai vechi diferend cu Lutenko, pe care l-a numit in public "nebun, numai bun de legat", sustine ca ministrul de interne (de altfel, unul din fidelii presedintelui Viktor Iuscenko) i-a cerut un teren intravilan, sub amenintare ca, in caz contrar, ii baga fiul la "zdup".

Initial, cei doi s-au acuzat verbal in sala de sedinte si s-au luat la pumni dupa ce presedintele a parasit incaperea. De regula, reuniunile Consiliului pentru aparare si securitatea nationala de la Kiev sunt prezidate de seful statului, cu toate ca acest Consiliu are ca sef un secretar altul decat presedintele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.