Un nou satelit spion israelian Tecsar (Polaris) a fost lansat cu succes in cursul noptii de duminica spre luni de la centrul spatial indian Sriharikota, au anuntat surse israeliene si indiene, citate de Rompres.

Avand o greutate de 300 de kilograme, satelitul israelian este primul lansat de o racheta indiana si este dotat cu tehnologie SAR (Synthetic Aperture Radar), au anuntat surse oficiale ale Industriei aerospatiale israeliene (IAI). Aceasta tehnologie este capabila sa transmita imagini de inalta precizie, indiferent de conditiile climatice.

Potrivit postului de televiziune NDTV, care citeaza surse din cadrul agentiei spatiale indiene, satelitul, care a fost lansat la ora 03,45 GMT, este echipat cu o camera de luat vederi capabila sa fotografieze tinte de dimensiuni reduse, inclusiv pe timp de ceata. Evenimentul nu a fost anuntat anticipat din cauza caracterului ''geopolitic sensibil'' al misiunii, conform aceleiasi surse.

Ziarele israeliene au titrat ca atat inginerii israelieni si cei indieni nu au parasit zona de lansare decat 80 de minute mai tarziu cand au inceput sa primeasca primul semnal de la satelitul Tecsar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.