Departamentul american al apararii intentioneaza sa-l numeasca pe generalul David Petraeus , actualul comandant al fortelor coalitiei din Irak, intr-un post important in conducerea NATO, relateaza cotidianul "New York Times".

Potrivit EVZ, cotidianul american a scris ieri ca ar fi vorba despre un post de „sef al NATO” la Bruxelles. Cum functia de secretar general al NATO, detinuta de olandezul Jaap de Hoop Scheffer, revine, potrivit cutumei, unui european, Petraeus ar putea fi numit comandant suprem al fortelor aliate din Europa, in locul unui alt general american, Bantz John Craddock.

Incercarile de a ghici functia pe care o va ocupa Petraeus constituie „cel mai popular joc de salon la Pentagon, zilele acestea”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului Apararii, Geoff Morrell.

Viitorul profesional al lui Petraeus va fi decis de secretarul american al apararii, Robert Gates, si de presedintele George W. Bush, care nu au luat inca o hotarare in acest sens, a mai spus Morrell.

Potrivit Ziua, numirea lui Petraeus la sefia NATO nu ar fi o surpriza prea mare, data fiind aprecierea de care se bucura acesta. Strategia de intarire a trupelor din Irak, propusa de generalul David Petraeus si aprobata de presedintele George W. Bush, a permis suplimentarea fortelor americane cu 30.000 de soldati in 2007, ceea ce, potrivit unui expert al Pentagonului, a facut ca numarul atacurilor sa se reduca, in ultimele trei luni, la jumatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.