Un jurnalist german, Marcus Bernsmann, a fost batut si ranit grav la Astana, capitala Kazahstanului, au anuntat luni apropiati ai sai si politia din aceasta tara, informeaza NewsIn.

Bensmann, in varsta de 39 de ani, a fost agresat, iar toate bunurile care le avea asupra sa au fost furate. Nu se cunosc circumstantele atacului care s-a produs in noaptea de sambata spre duminica, la iesirea din clubul de noapte Chokolad.

Barbatul si-a pierdut cunostinta sub lovituri si a fost lasat in zapada, fara palton, la minus 30 de grade Celsius, pe marginea unei sosele la iesirea din Astana, pana cand a fost descoperit de trecatori, cateva ore mai tarziu.

El a suferit degeraturi grave la maini si la picioare si fracturi ale nasului si mandibulei, a anuntat cumnata sa, Baghila Buharbaieva, adaugand ca jurnalistul urma sa fie trimis in Germania marti sau miercuri.
Bensmann, jurnalist freelancer specializat in Asia Centrala, pregatea un reportaj despre Astana pentru postul german de televiziune ARD.

"A fost lansata o ancheta (...). Toate versiunile sunt studiate", a declarat Elmira Saulenova, purtator de cuvant al politiei din Astana.

In august 2006, un jurnalist francez care lucra la un advertorial despre Kazahstan, a fost ucis in Almaty, principalul oras din aceasta fosta republica sovietica din Asia Centrala, pentru cateva mii de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.