Republicanul John McCain a obtinut, sambata, victoria in alegerile primare din Carolina de Sud, in timp de democrata Hillary Clinton a castigat caucusul (reuniunea electorala) din statul Nevada.

Tot in statul Nevada a avut loc, sambata, caucusul republicanilor, castigat de fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney, releva AFP, potrivit EVZ.

Chiar daca in Carolina de Sud a obtinut numai 15% din voturi in Nevada a castigat detasat fiind acreditat cu 52% din optiuni in timp ce John McCain a obtinut numai 13%.


Dupa infrangerea din Iowa, McCain a revenit spectaculos castigand alegerile primarele din Carolina de Sud cu un scor strans in fata rivalului sau Mike Huckabee 33% fata de 30% cat obtinuse Huckabee.

Potrivit Adevarul, in discursul tinut dupa afl area rezultatelor, senatorul de Arizona a declarat ca el candideaza pentru functia suprema in stat "nu pentru a deveni cineva, ci pentru a face ceva si pentru a restaura increderea poporului american in guvern".


In cursa democrata din Nevada, Hillary Clinton l-a invins pe Barack Obama cu 51% -45%, potrivit bilantului dupa numararea majoritatii voturilor, relateaza BBC.


Potrivit Gandul, Obama ramane insa favorit pentru primarele democrate de sambata din Carolina de Sud. Chiar daca a pornit cu stangul in Iowa, Hillary Clinton isi permite, dupa doua victorii, sa piarda in Carolina de Sud, fara sa isi compromita sansele unei victorii finale in cursa pentru investitura prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.