'Oricine inafara de Blair' este o campanie condusa de doi veterani ai politicii franceze pentru a-l impiedica pe fostul lider britanic Tony Blair sa devina presedinte al Uniunii Europene.

Potrivit Adevarul, fostul presedinte francez Valery Giscard d'Estaing si fostul premier Edouard Balladur spun ca primul presedinte al Europei trebuie sa provina dintr-o tara care este dedicata tuturor politicilor UE, inclusiv cea privind moneda unica. Balladur a declarat ca Tony Blair "este prea aproape de SUA pentru a fi ales drept purtator de cuvant al Europei".

Opiniile lor sunt impartasite, in spatele usilor inchise, de catre alti oficiali din Belgia si Italia, scrie cotidianul britanic "Independent". Totusi, Tony Blair are sustinere in Germania, Spania si in Europa de Est

Afirmatiile celor doi politicieni nu sint deloc comode pentru actualul lider de la Elysee, Nicolas Sarkozy, care a sustinut cu fervoare candidatura lui Blair la presedintia UE. Lovitura e cu atit mai grea cu cit unul dintre initiatorii miscarii ABB, Edouard Balladur, este mentorul si unul dintre prietenii apropiati ai liderului francez, potrivit Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.