Intr-un interviu acordat postului de televiziune arab al-Jazeera, cu sediul in Qatar, presedintele iranian a declarat ca Israelul nu va indrazni sa "agreseze" Iranul, avand in vedere riscul unei riposte din partea Iranului, care ar face Israelul "sa regrete" o asemenea actiune.

Bush "a dorit sa semene discordie intre popoarele regiunii, dar turnelul sau, care a fost facut pentru societatea americana in perspectiva alegerilor prezidentiale, nu a avut rezultatul asteptat", a declarat Ahmadinejad. "Americanii nu au reusit. Acest turneu a fost un esec", a adaugat el, referindu-se la vizita lui Bush in regiune, care s-a incheiat miercuri.

In timpul turneului sau, Bush a incercat sa convinga aliatii arabi cu privire la "amenintarea" pe care o reprezinta, in opinia lui, Teheranul.

Washingtonul acuza Iranul ca vrea sa fabrice, sub acoperirea programului nuclear civil, bomba atomica, lucru dezmintit insa de Teheran. Statele Unite nu au exclus posibilitatea unei interventii militare impotriva Iranului.

Ahmadinejad a minimalizat, la postul de televiziune al-Jazeera, amenintarile americane si a afirmat ca "poporul iranian este pregatit sa-si apere drepturile".

Dupa vizita lui Bush, mai multe state arabe au incercat sa menajeze Iranul. Statele arabe se tem ca o crestere a puterii Teheranului ar duce la escaladarea tensiunilor dintre Washington si Teheran.