Banca Mondiala a anuntat ca personalul sau de securitate investigheaza o amenintare cu bomba primita prin telefon si le-a cerut angajatilor sai de la Washington sa nu vina la serviciu in cursul zilei de ieri, informeaza NewsIn.

"Banca lucreaza cu fortele de ordine pentru a determina validitatea amenintarii", a anuntat Banca Mondiala intr-un comunicat.

"Ca masura de precautie, conducerea a decis sa inchida astazi toate cladirile inchiriate sau detinute de institutie la Washington".

Institutia financiara mondiala, care ofera imprumuturi tarilor sarace, se afla la un cvartal de Casa Alba si are circa 8.000 de angajati in cele sapte cladiri pe care le ocupa in centrul Washingtonului.

Fondul Monetar International, institutie sora a BM si-a anuntat de asemenea angajatii, sa ramana acasa.
In august 2004, securitatea a fost sporita in jurul celor doua institutii, dupa ce serviciile americane au anuntat ca sunt posibile atacuri la Bursa de la New York, Banca Mondiala si FMI, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.