Modelul romanesc al interimatelor prinde si in Italia. Urmand, parca, modelul premierului Calin Popescu Tariceanu, care a asigurat interimatul la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, in perioada martie - aprilie 2007, premierul italian Romano Prodi a preluat si el joi un portofoliu.
Insa, spre deosebire de Tariceanu, care a fost obligat sa se ocupe de Externe pentru ca Traian Basescu refuza sa aprobe numirea lui Adrian Cioroianu, Prodi va asigura portofoliul Justitiei ca ministru interimar ca urmare a demisiei lui Clemente Mastella, a carui sotie este implicata intr-un scandal de coruptie, relateaza joi AP.

Prodi si-a exprimat insa speranta ca Mastella isi va relua postul dupa ce se va apara in fata instantei si ca va putea conta in continuare pe sprijinul parlamentar al micului partid Udeur (crestin-democrat), informeaza Reuters.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.