Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite nu a reusit sa ajungala o pozitie comuna in legatura cu soarta provinciei sarbe.

Cea de-a doua reuniune a Consiliului de Securitate legata de viitorul Kosovo s-a incheiat, din nou, fara rezultat. Rusia i-a avertizat pe liderii kosovari ca acest teritoriu nu va fi niciodata membru al ONU, in timp ce SUA si Marea Britanie si-au reafirmat sprijinul pentru desprinderea Kosovo de Serbia. Responsabilitatea unei decizii va reveni, mai mult ca sigur, Uniunii Europene.

Serbia nu va recunoaste niciodata independenta Kosovo si isi va apara integritatea teritoriala prin toate mijloacele democratice, a afirmat, miercuri, la New York, presedintele Boris Tadici. Liderul de la Belgrad a facut apel la Consiliul de Securitate sa respinga orice declaratie unilaterala a independentei formulate de albanezii de la Pristina.

Tadici a precizat ca un astfel de pas ar aduce haosul in Serbia, dar si in Balcani. „Nimeni nu are dreptul sa destabilizeze Serbia si Balcanii cu decizii unilaterale ce ar avea consecinte si asupra altor regiuni macinate de probleme asemanatoare", a avertizat presedintele sarb.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.