Cu ocazia vizitei sale la Bucuresti, Massimo D’Alema i-a asigurat pe ziaristi ca Romania nu are probleme nici cu Italia, nici cu integrarea in Europa.

Intr-un interviu recent din cotidianul turcesc "Radikal", ministrul italian de externe face aprecieri care se bat cap in cap cu cele declarate la Bucuresti, la inceputul lui ianuarie.

Intr-un recent interviu acor­dat unui cotidian din Ankara, ministrul italian de externe, Massimo D'Alema, a facut o declaratie socanta, care vine in contradictie cu tot ceea ce a sustinut la Bucuresti la inceputul lui ianuarie, cu ocazia vizitei facute in tara noastra.

Referindu-se la eventuala aderare a Turciei la Uniunea Europeana, D'Alema declara in interviul preluat si de cotidianul "Osservatorio sui Balcani": "Parerea mea este ca integrarea merge dincolo de aspectul religios. Romania nu este o tara musulmana, dar astazi avem probleme serioase cu integrarea Romaniei".

Declaratii care le contrazic flagrant pe cele de la Bucuresti, cand oficialul italian s-a straduit sa arate cat de bune sunt relatiile dintre Romania si Italia, vorbind in termeni apreciativi despre comunitatea romanilor din Peninsula.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.