Presedintele venezuelean Hugo Chavez a acuzat ieri Columbia si Statele Unite ca planuiesc sa il asasineze, pe fondul controversei create de legaturile lui cu gherilele columbiene de extrema-stanga, informeaza NewsIn.

"La Bogota, exista oficiali americani si militari columbieni care pregatesc o conspiratie impotriva Venezuelei, comploteaza sa ma asasineze si sa declanseze un conflict armat intre Columbia si Venezuela", a spus Chavez in timpul unei vizite in Nicaragua.

Antiamericanul Chavez a acuzat frecvent Washingtonul ca urmareste asasinarea sa, acuzatii pe care Statele Unite le respinge. Chavez a spus ca in prezent, oficialii columbieni comploteaza cu americanii impotriva sa.

Columbia a replicat prompt, cerandu-i liderului socialist venezuelean cu ambitii de presedinte pe viata, sa dea dovada de respect si sa isi inceteze atacurile verbale la adresa guvernului presedintelui Alvaro Uribe, care este cel mai apropiat aliat al Washingtonului in America de Sud.

Presedintele venezuelean, care a mediat eliberarea saptamana trecuta a doua ostatice ale Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), este de mai multe luni in conflict cu Uribe din cauza acestei implicari.
Chavez a fost laudat pentru eliberarea ostaticelor, dar pana si aliatii sai, precum Ecuadorul, au respins apelul sau de a scoate FARC de pe lista organizatiilor teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.