Mitt Romney a castigat votul din cadrul adunarii electorale din statul Michigan ceea ce-l mentine in cursa pentru Casa Alba.

El si-a invins rivalul, John McCain, care era favorit dupa victoria din statul New Hampshire de sapatamana trecuta, relateaza BBC

"Ati spus Americii ceea ce voia sa auda. Ca veti lupta pentru fiecare loc de munca, pentru asistenta medicala pentru toti americanii, pentru securitatea frontierelor si pentru reducerea impozitelor pentru americanii cu venituri medii. Ati spus toate acestea si cetatenii din Michigan au auzit si au votat asta seara. Felicitari", a spus Mitt Romeny dupa aflarea victoriei.

Potrivit Adevarul, fostul guvernator de Massachusetts mizase mult pe o victorie in statul in care s-a nascut si a crescut.

"Michigan este pentru mine o chestiune personala. Parintii mei sunt ingropati aici, este locul unde m-am nascut si am crescut", a repetat el in campanie. Romney si-a axat discursul pe relansarea industriei automobilistice locale, candva mandria statului. in prezent, rata somajului in Michigan este cu mult peste media la nivel national.

Accentul pus pe problematica economica, plus faptul ca e "fiul" statului Michigan, a contat pentru alegatorii de aici, care l-au votat in proportie de aproape 40%.

si democratii au votat in Michigan, dar potrivit BBC, Partidul Democrat a anuntat ca nu va lua in considerare rezultatul votului deoarece filiala locala a incalcat regulamentul organizand votul mai devreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.