Presedintele Chinei, Hu Jintao, a recunoscut ca guvernul nu reuseste sa stopeze raspandirea coruptiei in randul oficialitatilor.

Corespondentul BBC la Beijing spune ca problema a devenit foarte grava in interiorul partidului comunist, multi lideri de partid profitand de functiile lor pentru a se imbogati.

“China e confruntata cu o batalie grea in incercarea de a reduce coruptia oficialitatilor”, spune mesajul presedintelui Hu Jintao.

El a declarat ca lupta impotriva coruptiei reprezinta o problema arzatoare, de lunga durata, grea si complexa - un semn clar ca in pofida unor numeroase campanii de masuri nu se reuseste limitarea coruptiei.

Problema a luat tot mai multa amploare de cand au fost introduse reformele economice cu trei decenii in urma, si reprezentantii autoritatilor admit ca in prezent se inregistreaza niveluri record in numarul cazurilor de coruptie.

Iar maladia a devenit endemica in randurile Partidului Comunist, unde cei cu functii de conducere la diferite niveluri profita adesea de pozitia lor pentru a se imbogati.

Intr-unul din cele mai semnificative cazuri din ultima vreme, se afla in prezent sub ancheta fostul lider de partid al orasului Shanghai, care a fost destituit anul trecut.

Fostul sef comunist este acuzat de deturnare de fonduri din banii destinati programelor de asistenta sociala pentru locuitorii orasului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.