Benedict al XVI-lea urmeaza sa faca o vizita la Universitatea Sapienza din Roma. 67 de profesori si sute de studenti protesteaza in numele "laicitatii stiintei", invinuindu-l pe Suveranul Pontif ca da dovada de "obscurantism".

Cu o zi inainte de inaugurarea anului academic, la cea mai veche universitate din Roma protestele se tin lant. Vizita Papei Benedict al XVI-lea nu este privita cu ochi buni de zeci de profesori ai universitatii La Sapienza, care au semnat chiar si un apel pentru "anularea evenimentului inoportun". in replica, studentii catolici au anuntat, pentru seara aceasta, organizarea unui "priveghi pentru rugaciune".

Radio Vatican a de­nun­tat "cenzura" aplicata ins­ti­tutiei papale de catre pres­tigioasa institutie de in­va­tamant, gest cu atat mai inexplicabil cu cat "Universitatea La Sapienza a fost fondata de Papa Bonifaciu al VIII-lea, in 1303", dupa cum a sustinut postul de ra­dio al Vaticanului.

Sute de studenti si-au anuntat intentia de a boicota preconizata vizita a Suveranului Pontif. Mitinguri si "campanii de comunicare" anunta ca, maine, la intrarea prin­cipala a universitatii, "se va auzi, cu volumul dat la ma­xim, muzica house si dance", asediul "sonor" fiind revendicat mai ales de stu­dentii de stanga. Acestia il acuza pe Benedict al XVI-lea ca da dovada de "obscurantism" si de "intepenire" in dogme si ritualuri invechite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.