Administratia Bush a anuntat Congresul SUA ca va vinde Arabiei Saudite tehnologie militara moderna. Anuntul a venit la scurt timp de la sosirea presedintelui in regatul saudit.

Americanii vor pune la punct detaliile contractului cu Arabia Saudita, incheiat cu ocazia vizitei lui Bush in Golf prin care vor vinde tehnologie de fabricare a bombelor ghidate prin laser, in valoare de 123 de milioane de dolari, potrivit BBC News.

Munitia pentru atac, ghidata prin satelit, care va fi vinduta Riadului, este parte a unui pachet de armament american pentru aliatii din Golf, asteptat de mult timp, in valoare de 20 de miliarde de dolari. La Washington se pare ca nu se va opune nimeni semnarii contractului, nici macar democratii din Congres, desi exista voci care sustin ca aceasta tehnologie ar putea ameninta Israelul.

Purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat al SUA, Sean McCormack, a dat asigurari ca atit sauditii, cit si guvernul israelian au fost consultati. Analistii spun ca Congresul va sustine vinzarea de arme pentru a intari pozitia sauditilor in fata Iranului. Nu a existat o reactie imediata a iranienilor la acest anunt, desi ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki, l-a acuzat pe Bush ca foloseste turneul sau in Golf pentru a crea o atmosfera de iranofobie in regiune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.