Alegerile primare din Michigan care s-au desfasurat ieri au fost extrem de importante pentru candidatii republicani.

Potrivit Adevarul, ultimele sondaje il dadeau ca favorit pe John McCain, la diferenta mica de fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney.

Acesta, originar din Michigan, a promis ca nu se va retrage din cursa, chiar daca va pierde. Analistii apreciaza insa ca un nou esec, al treilea dupa cele din Iowa si New Hampshire, i-ar afecta grav campania. Republicanii si-au axat discursul pe economie, Michigan fiind statul cu cea mai ridicata rata a somajului, dupa declinul industriei auto.

In tabara democratilor, cu exceptia lui Hillary Clinton, Atat Obama cat si Edwards s-au retras si nu si-au facut campanie electorala in acest stat. Potrivit BBC, cei doi candidati si Partidul Democrat local ii incurajeaza pe cei care nu o sustin pe doamna Clinton sa voteze pentru cei „indecisi” pentru ca doamna Clinton sa poata fi invinsa de acesti „indecisi”.

Atat pentru candidatii republicani cat si pentru cei democrati, drumul spre Casa Alba este lung. Adevarata proba de foc va fi Super Tuesday, pe 5 februarie, cand se va vota in peste 20 de state. Inainte insa, vor avea loc, la 19 ianuarie, alegerile primare din Nevada, la 29 ianuarie in Florida si pe 1 februarie in Maine, relateaza Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.