Directia integrare europeana a Ministerului Educatiei si Tineretului a elaborat un proiect de hotarare privind decretarea Anului limbii ruse in Republica Moldova, ce urmeaza a fi supus spre aprobare Guvernului, informeaza agentia DECA-press.

Desi ministerul nu a difuzat nici un comunicat oficial pe aceasta tema, se stie deja ca discutii pe marginea acestui document s-au purtat la nivel inalt in minister.

Anterior, guvernul de la Chisinau anuntase ca "2008 va fi marcat de personalitatea omului politic, savantului si scriitorului Dimitrie Cantemir", care a intrat in istorie ca domnitorul care a reorientat Moldova spre Rusia.

De asemenea, 2009 a fost declarat oficial drept an al sarbatoririi a 650 de ani de la formarea statului moldovenesc. Manifestarile sunt pregatite de un grup de lucru constituit oficial in acest sens de catre seful statului, prin decret prezidential, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.