Cresterea numarului de cladiri foarte inalte ii ingrijoreaza pe experti.

In ultimii ani, ridicarea de imobile uriase a devenit o obisnuinta in intreaga lume. Zgarie-norii, un bine cunoscut simbol al puterii Americii, au inceput sa se raspandeasca pe glob, din Asia si Europa pana in Australia. Expertii avertizeaza insa ca niciun turn gigantic de acest fel nu poate fi un monument arhitectural. in plus, oamenii care populeaza mastodontii imobiliari se supun unor riscuri importante.

Stirile care anunta construirea de zgarie-nori pretutindeni in lume sunt la ordinea zilei. "Fara indoiala, exista deja o moda a construirii de zgarie-nori. si Parisul, unde pana nu de mult nimeni nu visa astfel de cladiri, are niste proiecte de acest fel foarte interesante", spune Piotr Tarkowski, expert polonez in domeniu.

Trendul se face simtit si in Polonia, unde in prezent se ridica zgarie-nori proiectati de arhitecti de renume, atat in Varsovia, cat si in celelalte orase mari. O multime de macarale gigantice "inteapa" si cerul Londrei. Capitala britanica se doteaza cu o "noua generatie" de cladiri gigantice. Orasul american Boston anunta ridicarea a 16 noi zgarie-nori. Un complex de zgarie-nori se ridica si in inima orasului vietnamez Ho si Min.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.