Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, se afla in vizita la Bruxelles pentru a discuta, viitorul relatiei UE-Republica Moldova.

Potrivit Ziua, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a aterizat, ieri, in Capitala belgiana, unde a avut programate convorbiri cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, urmand ca, peste o saptamana, sa ia avionul spre Capitala rusa pentru a participa la o noua runda de discutii cu presedintele rus, Vladimir Putin.

Agenda de la Bruxelles s-a concentrat in special asupra Planului de Actiuni UE-Republica Moldova, ce expira in februarie, anul acesta, precum si asupra modalitatilor concrete in care UE ar putea ajuta la punerea in practica a masurilor de consolidare a increderii dintre Chisinau si Tiraspol, propuse la sfarsitul anului trecut de presedintele moldovean.

Adevarul adauga ca noua vizita a lui Voronin la Chisinau intervine intr-un climat al relatiilor cu Romania tensionat din nou din cauza scandalului preotilor expulzati. in conferinta de bilant din decembrie anul trecut, Voronin declara ca dosarul relatiei cu Romania nu mai tine de competenta strict a Chisinaului, ci de cea a UE. Dupa intrevederea cu Barroso, presedintele Republicii Moldova va merge, la 22 ianuarie, intr-o vizita la Moscova, unde se va intalni cu omologul sau, Vladimir Putin.

Diferendul transnistrean va fi principalul subiect discutat, in conditiile in care Rusia se pregateste de alegeri prezidentiale in martie. Pe fondul tensiunilor cu Romania, relatiile dintre Republica Moldova si Rusia au cunoscut o ameliorare semnificativa in ultima vreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.