Statul american California ar putea detine, incepand de anul viitor, controlul asupra termostatelor individuale, putand regla temperatura interioara in locuinte si cladiri prin intermediul unui sistem radio care va fi obligatoriu cel putin pentru constructiile noi, scrie cotidianul „International Herald Tribune”.
Prevederile unei propuneri in acest sens sunt cuprinse intr-un document al Comisiei pentru Energie a Californiei, care de mai bine de trei decenii stabileste la nivel statal standardele de eficienta pentru aparatura casnica, precum boilere electrice, instalatii de aer conditionat si frigidere.

Noul sistem va permite, de asemenea, ajustarea temperaturilor prestabilite de utilizatori in perioadele de crestere a pretului energiei electrice. Utilizatorii pot sa modifice temperaturile sugerate de aparate, dar in cazuri de urgenta aparatele vor fi cele care vor circumveni dorintele utilizatorilor. Propunerea va fi dezbatuta si supusa votului in cursul lunii viitoare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.