Fosta sotie a presedintelui francez Nicolas Sarkozy a anuntat ca va face apel contra unei decizii a justitiei care permite publicarea unei carti in care Cecilia Sarkozy este citata in mod repetat.

Afirmatiile sale pun intr-o lumina defavorabila casnicia ei cu liderul de la Paris iar fosta doamna Sarkozy nu pare dornica sa accepte publicarea informatiilor respective.

Intr-o carte controversata, intitulata Cecilia, Anna Bilton, jurnalista si prietena veche a fostei prime doamne a Frantei, descrie o serie de afirmatii prea putin magulitoare pe care aceasta le-ar fi facut in public despre partenerul sau.

Se afirma ca Cecilia Sarkozy nu s-a ferit sa il numeasca pe sotul ei un egoist afemeiat si o persoana incapabila de dragoste fata de propriii copii. Ea ar mai fi afirmat ca acesta s-a comportat recent intr-un mod total nepotrivit cu statutul de presedinte al statului francez.

De cand cei doi s-au despartit in octombrie anul trecut, Nicolas Sarkozy nu a facut un secret din faptul ca are o relatie cu fostul model Carla Bruni, cu care s-ar putea casatori.

Orgoliu ranit

Fosta sotie crede insa ca presedintele se comporta doar ca un barbat ranit din cauza despartirii iar actiunile sale sunt ridicole.

Avocatii Ceciliei Sarkozy sustin ca autoarea ii atribuie fostei sotii a presedintelui afirmatii pe care aceasta nu le-ar fi facut niciodata. Ei insista ca publicarea cartii ar fi o incalcare clara a dreptului la viata privata al clientei lor.

Demersul Ceciliei Sarkozy are putine sanse de succes, in conditiile in care judecatorul responsabil de acest caz a notat ca ea a discutat deja detalii despre mariajul sau in doua interviuri televizate, de aceea pare ciudat ca reclamanta sa fi decis brusc sa isi protejeze viata privata.

Si chiar daca publicarea cartii ar putea fi blocata printr-un apel, aceasta e doar unul din cele trei titluri privind casnicia destramata a actualului presedinte care urmeaza sa vada lumina tiparului in perioada urmatoare.

Autoarea cartii insista ca publicarea volumului nu este o insulta la adresa prietenei sale, chiar daca o numeste pe aceasta drept o persoana careia ii plac prea mult cumparaturile si care se plange constant ca nu ii ajung banii obtinuti de pe urma pensiei alimentare.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.