Banca JP Morgan profita de pe urma razboiului declansat de George W. Bush cu sprijinul fostului premier britanic
Nici nu s-a dat bine publicitatii faptul ca fostul premier britanic Tony Blair va fi consilier politic al bancii de investitii americane JP Morgan, in schimbul a peste un milion de dolari pe an, ca au si aparut voci care sustin ca fostul polician si-a murdarit mainile cu sange. Reg Keys, al carui fiu, soldat, a murit in timpul razboiului din Irak, in 2003, a spus ca decizia lui Blair de a lucra la banca americana este similar cu a „lua bani manjiti de sange”.

„Daca ar avea cea mai mica urma de constiinta sau sensiblitate, nu ar fi acceptat aceasta slujba” a mai spus el, citat de publicatia britanica The Daily Mail. Purtatorul de cuvant al conservatorilor britanici, Gerald Howarth, crede si el ca decizia de a accepta aceasta slujba „va fi privita cu dispret de catre fortele armate, avand in vedere ca isi ia cecul de salariu bine-mersi, desi chiar el a trimis cu bucurie trupele britanice in razboiul din Irak, slab echipate si in numar insuficient”. Mai mult, potrivit publicatiei britanice, Parlamentul de la Londra i-ar fi transmis deja lui Blair sa nu cumva sa indrazneasca sa faca lobby pentru banca americana printre fostii sai colegi de cabinet.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.