O unitate interna de ancheta a ONU a descoperit si cerceteaza un numar neasteptat de mare de cazuri de frauda si abuzuri, circa 250, printre care acuzatii de abuzuri sexuale si financiare, informeaza NewsIn.

"Numarul de cazuri a fost stabil in ultimele trei luni, circa 250 de cazuri", a declarat Inga-Britt Ahlenius, presedinta U.N. Office of Internal Oversight Services (OIOS). "Am descoperit probleme in manegement, frauda si coruptie intr-o masura pe care nu am anticipat-o", a declarat Inga-Britt Ahlenius.

Ahlenius a declarat ca doua treimi dintre aceste cazuri sunt legate de misiunile de mentinere a pacii, iar aproximativ 80 se refera la posibila expoatare sexuala si abuzuri. Presedinta OIOS a spus ca anchetatorii au confirmat ca un numar de contracte in valoare totala de 600 de milioane de dolari sunt marcate de fraude la un anumit nivel.

Robert Appleton, directorul Procurement Task Force, un organism temporar infiintat in 2006 dupa ce s-a constatat existenta coruptiei in cadrul programului Petrol contra hrana al ONU in Irak, a declarat ca doar in cateva contracte ONU s-au inregistrat nereguli si mai multe acuzatii nu se sustin. "Nu este nicio indoiala ca unele dintre contractele mari au fost marcate de nereguli, dar nu majoritatea lor", a spus Appleton.

Bugetul total al ONU pentru misiunile de mentinere a pacii pentru 2007-2008 depaseste suma de cinci miliarde de dolari, mentioneaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.