Doua columbiene, Clara Rojas si Consuelo Gonzalez, au fost eliberate ieri, de catre gherilele FARC care le tineau captive de mai multi ani, in urma unei operatiuni organizate de Columbia si Venezuela, in colaborare cu Comitetul International al Crucii Rosii (CICR), informeaza NewsIn.

Succesul operatiunii aeropurtate din jungla, demarata de pe aeroportul columbian San Jose de Guaviare, la 300 de kilometri sud-est de Bogota, a fost anuntat simultan la Caracas de presedintele venezuelean Hugo Chavez si la Bogota de Barbara Hintermann, reprezentanta CICR in Columbia.

Clara Rojas, in varsta de 44 de ani si Consuelo Gonzalez, de 57 de ani, "sunt in libertate". "Le-am urat bun venit inapoi la viata", a declarat Chavez de la palatul prezidential.

Clara Rojas fusese capturata de FARC in 23 februarie 2002, odata cu Ingrid Betancourt, care are dubla cetatenie, franceza si columbiana. Rojas era directoarea de campanie a lui Betancourt, care candida la presedintia Columbiei.

Deputata columbiana Consuelo Gonzalez, era detinuta de Fortele Armate Revolutionare din Columbia, de sase ani. In ceea ce o priveste pe Ingrid Betancourt, rebelii nu au acceptat eliberarea acesteia.

CNN relateaza momente emotionante din momentul revederii fostelor ostatice cu rudele lor. „Este un vis devenit realitate”, a spus Maria Fernanda, fiica lui Consuelo Gonzalez, in momentul in care si-a imbratisat mama.

Operatiunea de eliberare a celor doua a inceput ieri dimineata. Doua elicoptere venite din Venezuela au sosit pe aeroportul San Jose de Guaviare, si-au umplut rezervoarele, apoi au decolat din nou impreuna cu delegatii misiunii de salvare pentru a recupera ostaticele din jungla, potrivit NewsIn.

Conform Antena3, rebelii columbieni mai detin cateva zeci de oameni politici si militari, dar nu sunt dispusi sa-i puna in libertate, decat in schimbul tovarasilor aflati in inchisori.

Imagine: Carla Rojas imbratisandu-si mama
Sursa :CNN


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.