Orasul celor 118 insule, 354 de poduri si 177 de canale asteapta la sfarsitul lunii ianuarie aproximativ 1 milion de turisti. Carnavalul venetian va incepe anul acesta pe data de 25 ianuarie si va lua sfarsit in a cincea zi a lui februarie.

Vechi de aproape 1000 de ani, acest eveniment dedicat culorilor, mastilor si basmelor reprezinta unul dintre cele mai fascinante momente turistice ale fiecarui an. Pe buna dreptate se spune ca nu ai vazut cu adevarat Venetia daca nu ai vizitat-o in timpul Carnavalului.

Asa cum originile Venetiei nu sunt foarte bine cunoscute, nici vechimea Carnavalului nu este extrem de clara. Interesant este ca primele referiri asupra acestui Carnaval sunt de fapt interdictii - ceea ce spune multe despre libertinajul si exotismul sexual al acelei epoci. Prima atestare a acestei festivitati dateaza din anul 1268 si este reprezentata de o lege care interzice participantilor sa practice jocul “oualelor”. Nu se stie nici in prezent in ce consta un astfel de joc. Cert este ca in februarie 1458 a fost dat un decret care interzicea barbatilor sa se costumeze in femei in timpul sarbatorii. Astfel de acte, care condamnau sau incercau sa infraneze comportamentul de o moralitate “indoilenica” a participantilor la Carnaval au fost promulgate in toata perioada medievala.

Intre vis si realitate

Carnavalul venetian, extrem de misterios, fascinant si colorat, reprezenta intial o sarbatoare care avea rolul de a marca trecerea de la iarna la primavara. Cu aceasta ocazie, fiecare locuitor al Venetiei, indiferent de statutul sau social, purta o masca care il facea egal cu absolut orice alt participant.
Devenise un lucru obisnuit ca nobilii din alte regiuni sa vina sa-si consume escapadele amoroase sub protectia anonimatului in acest oras plutitor.

Romantismul greu al Venetiei, atmosfera incarcata de povesti si legende, personajele de basm, coloratura stridenta, discreta sau ametitoare mai poate fi simtita si astazi in timpul Carnavalui.

Daca sunteti pregatiti pentru aceasta experienta, extrem de intensa, trebuie sa aveti mare grija la rezervari. Venetia devine extrem de aglomerata in aceasta perioada iar preturile cresc enorm cu doar cateva zile inainte de inceperea festivitatilor.


Despre autor:

Lazy

Citeste articolul integral in Lazy

Sursa: Lazy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.