Conform postului Tv Sky News, 18 soldati britanici au fost infectati cu HIV, sifilis si hepatita in Irak si Afganistan.

In aceasta dimineata, Ministerul britanic al apararii a anuntat ca 18 soldati britanici grav raniti, au primit sange care nu fusese in prealabil testat.

Jurnalistii de la Sky News mentioneaza ca sangele a fost primit de la soldati din armata SUA.

"Lucram impreuna cu autoritati medicale potrivite sa facem tot ce putem in a testa si linistii oamenii care sunt implicati", a declarat Derek Twigg, informeaza Ziua.

Ministrul apararii americane a mai declarat: "Aceste 18 persoane ar fi murit cu siguranta daca nu primeau transfuzii de sange in prima linie. Vom continua sa facem tot ce ne sta in putere sa sprijinim familiile acestor oameni in aceste clipe de nesiguranta".

Potrivit Cotidianul, incidentul este considerat mai grav decit moartea unui soldat britanic dupa un schimb de focuri cu americanii, mai ales ca, in anii '80, 3.000 de soldati britanici au trecut printr-o situatie similara.

„Tradare este un cuvint greu si sper sa mi se dovedeasca faptul ca ma insel folosindu-l“, a comentat incidentul generalul Anthony Walker, fost adjunct al Statului Major al armatei britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.