Statele Unite, reticente pana in prezent sa trimita intariri in Afganistan, au in vedere desfasurarea a inca 3.000 de militari pentru a lupta impotriva talibanilor, in conditiile in care apelurile pentru ca membrii NATO sa trimita soldati suplimentari au ramas fara raspuns, informeaza NewsIn.

O propunere in acest sens, sustinuta de responsabili militari americani din Afganistan, va fi prezentata spre aprobare, in cursul zilei de maine, secretarului apararii Robert Gates. Deocamdata insa, nu este de asteptat o decizie finala, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Geoff Morrell.

Potrivit puratorului de cuvant, Gates a reflectat la aceasta chestiune pentru ca "este nevoie de forte suplimentare pe teren, iar aliatii nu sunt in masura sa furnizeze aceste forte". Prin urmare, "ne gandim sa preluam, poate, o parte a acestei responsabilitati", a spus Morrell.

Statele Unite si-au sporit apelurile la adresa aliatilor, NATO avand comanda Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) care numara aproximativ 4.000 de militari, de a-si mari contributia in materie de trupe.

Responsabilii militari din teatrul de operatiuni se plang ca au nevoie de cei 7.500 de militari promisi de tarile membre NATO, in conditiile in care tara se confrunta cu o insurectie "clasica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.