Procuratura Generala a Ucrainei a declansat urmarirea penala in legatura cu descoperirea unei cantitati importante de emanatii de mercur in biroul de serviciu al procurorului general-adjunct ucrainean Nikolai Golomsi, coordonatorul echipei de anchetatori care investigheaza otravirea cu dioxina a presedintelui Viktor Iuscenko si cazul asasinarii bestiale, prin decapitare, a ziaristului de opozitie Gheorghi Gongadze, relateaza in editia sa de miercuri publicatia online Ukrainskaia Pravda, infiintata chiar de Gongadze cu putin timp inainte de fi ucis, in anul 2000.

Seful serviciului de presa al Procuraturii Generale, Iuri Boicenko, a declarat ca probele descoperite in timpul unei verificari efectuate marti in biroul lui Nikolai Golomsi din cladirea Procuraturii Generale au fost suficiente pentru declansarea urmaririi penale, conform art.348 - tentativa de ucidere a unui angajat al fortelor de ordine.

Dupa primele ore petrecute luni la birou, procurorul general-adjunct al Ucrainei a acuzat o stare de sanatate generala proasta. Incercand sa gaseasca o explicatie a deteriorarii bruste a tonusului sau vital, Nikolai Golomsi si-a verificat in detaliu biroul si a inceput sa aiba suspiciuni in legatura cu existenta unei substante toxice.

Chemati la fata locului, angajati ai Statiei sanitaro-epidemiologice au descoperit emanatii puternice de mercur in biroul adjunctului procurorului general.

Potrivit publicatiei Ukrainskaia Pravda, tentativa de asasinare a responsabilului ucrainean are legatura directa cu activitatea sa profesionala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.