Compania Merrill Lynch considera ca economia americana a intrat deja in recesiune, la sfirsitul anului trecut.
Cea mai mare firma de brokeraj din lume, Merrill Lynch, considera ca Statele Unite au intrat in recesiune economica pentru prima data dupa 2001. Estimarea a fost facuta dupa ce a fost publicat raportul privind ocuparea populatiei americane, somajul atingind o maxima pentru ultimii doi ani, de 5%. „Raportul de vineri ne-a confirmat suspiciunile ca economia a intrat intr-o recesiune oficiala catre sfirsitul anului trecut“, a declarat David Rosenberg, analist economic al firmei, din New York.

Anuntarea oficiala a unei recesiuni este facuta de obicei de Biroul National de Cercetare Economica (BNCE) al SUA, dar decizia acestuia ar putea fi luata de-abia peste doi ani, din cauza procedurilor de durata. Presedintele BNCE, Martin Feldstein, contrazice concluziile Merrill Lynch: „Cred ca acum nu sintem in recesiune, dar cred ca exista un risc serios ca situatia sa se inrautateasca“, a declarat el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.