"Ati reamintit tuturor ca politica nu este un joc, aceasta campanie ii priveste pe oameni", le-a spus simpatizantilor sai o Hillary Clinton stralucind de bucurie, in timp ce in urma cu doar o zi aceeasi Hillary Clinton, pe care sondajele o dadeau drept perdanta, isi stapanea cu greu lacrimile la finalul unui miting electoral.

Inconjurata de sotul sau, fostul presedinte Bill Clinton, care in 1992 incepea in acelasi stat, New Hampshire, cucerirea Casei Albe, si de fiica lor, Chelsea, Hillary Clinton le-a promis sustinatorilor reuniti la Manchester sa continue "reintoarcerea" care o va duce pana la Biroul Oval, relateaza NewsIn.

La 15 kilometri distanta, la Nashua, Barack Obama a reusit inca o data sa-si insufleteasca simpatizantii scandand "da, putem", cerandu-le sa continue sa creada in "schimbare" si in victoria sa finala, care ar face din el primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite.

Dupa numararea a 67% din voturi, 39% din sufragii au fost atribuite fostei Prime Doamne, 36% senatorului Barack Obama, iar 17% lui John Edwards, potrivit canalelor de televiziune CBS si MSNBC.

Potrivit Adevarul, au existat inclusiv voci care au apreciat ca succesul neasteptat al fostei prime doamne s-ar datora in parte si izbucnirii emotionale de luni, cu o zi inainte de startul alegerilor primare. intr-una din aparitiile sale publice, Hillary a recunoscut ca "nu-i este usor" si ca n-ar putea continua campania daca nu ar crede cu tarie in ceea ce face.

Faptul ca a renuntat la imaginea de femeie dura, fara sentimente, in combinatie cu puternica simpatie a electoratului din Statul de Granit pentru sotul ei, Bill Clinton, ar putea justifica micul avans asupra lui Obama

Sursa imagine: BBC