In Franta, printre care un fost bancher spaniol, in cadrul unui proces vizand spalarea a milioane de euro provenite din traficul cu cocaina in Europa. Inculpatii au primit intre doi si zece ani de detentie si amenzi in suma de 750.000 de euro.

Drog altadata rezervat jet-set-ului, cocaina, al carei consum nu a incetat sa creasca in Europa, s-a "democratizat" in ultimii ani, avand acum un evantai larg de adepti - sefi de intreprinderi, salariati stresati, tineri, cersetori sau prostituate.

Consumul, cererile de tratament si interceptarile de cocaina cresc continuu in Europa, dar nu exista nici un tratament eficient contra acestei dependente, punand, pe termen scurt, o problema de sanatate publica din ce in ce mai mare.

Cocaina este in prezent steaua ascendenta a drogurilor, numerosi europeni trecand "linia alba" si, din pacate, este vorba de un drog fara tratament de substitutie, arata recent raportul anual al Observatorului European pentru Drogati si Toxicomani (OEDT), publicat la Bruxelles. Circa 4,5 milioane de europeni declara ca anul trecut au consumat acest drog, fata de 3,5 milioane anul precedent. Variatiile intre state sunt importante, ratele de consum cele mai mici fiind declarate in cele din estul Europei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.