Liderul de la Elysee , Nicolas Sarkozy, a sustinut prima conferinta de presa din acest an, in care a si-a facut cunoscute prioritatile politice pe anul in curs., dar a si confirmat existenta unei relatii serioase cu fostul model Carla Bruni.

Cresterea economica de doar 2% si mediatizarea idilei sale cu fostul fotomodel Carla Bruni au dus la scaderea, pentru prima data, a cotei de popularitate a presedintelui la sub 50%, informeaza Cotidianul. Vorbind in fata a peste 600 de jurnalisti, Nicolas Sarkozy a spus ca relatia sa cu Carla Bruni este una „serioasa“, ca nu doreste sa o ascunda in spatele ipocriziei si a lasat sa se inteleaga ca are intentia de a se casatori.

Potrivit Romania Libera, Sarkozy a reluat formula "politica de civilizare" pe care a lansat-o in mesajul de Anul Nou, dar a refuzat sa dea detalii cu privire la continutul acesteia. El s-a multumit sa declare, cu emfaza, ca "nu este o formula de circumstanta, ci o convingere si un angajament puternic", ca "politica de civilizare este politica vietii" si ca este vorba despre "restabilirea normelor, criteriilor si reperelor".

Adevarul adauga ca printre primele masuri anuntate, seful statului francez a declarat ca vrea sa garanteze egalitatea intre barbati si femei, respectarea diversitatii si integrarea minoritatilor, prin inscrierea acestor principii in preambulul la Constitutia Frantei. Sarkozy a mai declarat ca spera ca anul acesta sa marcheze sfarsitul saptamanii de lucru de 35 de ore, calificata drept o catastrofa pentru economia franceza. Unica in Europa, legislatia adoptata in 1998 de guvernarea socialista avea ca scop reducerea somajului, prin partajarea timpului de lucru.

Tot marti Sakozi a anuntat ca va sprijini politica de imigratie pe baza de cote. Potrivit Ziua, Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat ca Italia si Spania au cerut organizarea, impreuna cu Franta, de expulzari colective in cazul strainilor aflati fara forme legale in aceste trei tari, transmite AFP.

Sarkozy, adept al unei politici de imigratie stricte, s-a felicitat de "prozelitismul" ideilor sale in Europa, seful guvernului spaniol Jose-Luis Rodriguez Zapatero declarand in urma cu o luna ca "nu va mai exista o regularizare masiva" a statutului imigrantilor ilegali, la fel ca si premierul italian Romano Prodi, "acum 15 zile".

Zapatero si Prodi "mi-au cerut ca Franta, Italia si Spania sa procedeze la expluzari colective", a adaugat Nicolas Sarkozy.

Pe langa obiectivele politice, Sarkozy s-a vazut nevoit sa-si discute viata personala in fata a peste 500 de jurnalisti.

Potrivit EVZ, Sarkozy a fost sincer in privinta intentiilor, dezvaluite deja de „Journal de Dimanche”, care a avansat data de 9 februarie pentru casatoria celor doi. „Este ceva serios”, a precizat presedintele, vorbind despre relatia cu Bruni. „Dar nu „Journal de Dimanche” fixeaza data nuntii. Exista chiar sanse serioase sa aflati abia dupa ce se va fi intamplat”, a continuat el.

Seful statului a subliniat ca si-a afisat relatia pentru ca a dorit sa rupa „o traditie deplorabila a ipocriziei si minciunilor”. Sarkozy a respins si acuzatiile de manipulare a opiniei publice, precizand ca ziarele pot decide pur si simplu sa nu mai trimita fotoreporteri dupa el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.