Intrebat despre obiectivul de a expulza 25.000 de imigranti ilegali in anul 2007, tinta neatinsa de Franta, Sarkozy a aparat proiectul, explicand ca nu face decat sa aplice deciziile justitiei.

Sarkozy, sustinator al unei politici stricte de imigratie, a salutat progresul ideilor sale in Europa, afirmand ca liderul guvernului spaniol Jose Luis Zapatero a declarat "in urma cu o luna ca nu vor mai exista regularizari masive" ale imigrantilor ilegali din tara sa, iar seful guvernului italian Romano Prodi a facut o afirmatie similara "in urma cu 15 zile".

Zapatero si Prodi au cerut "ca Franta, Italia si Spania sa recurga la expulzari colective", a adaugat presedintele francez..

In replica la declaratiile lui Sarkozy, ministrul italian de interne Giuliano Amato a afirmat ca tara sa nu practica expulzari colective ale imigrantilor ilegali. "Nu faceti confuzie: zborurile colective sunt organizate de Uniunea Europeana pentru a duce in tara lor imigrantii ilegali expulzati din diverse tari", a declarat ministrul italian intr-un comunicat.

"Dar Italia nu apeleaza la expulzari colective; la noi, expulzarile sunt reglementate de legea Bossi-Fini, care prevedere masuri specifice de expulzare, fiecare motivata, vizand indivizi in parte, si validata de autoritatea judiciara", a conchis ministrul.