Presedintele american George W, Bush incepe, odata cu turneul sau din Orientul Mijlociu de saptamana aceasta, o serie de calatorii de adio in strainatate.

Masurile draconice de securitate care vor fi luate in timpul vizitei istorice a presedintelui american George W. Bush la Ierusalim si in Cisiordania vor fi un cosmar pentru israelieni si palestinieni, care se pregatesc de blocaje ale circulatiei si controale minutioase, relateaza NewsIn.

Strazi pe care circulatia va fi inchisa, autostrazi blocate in jurul Ierusalimului si oraselor palestiniene din Cisiordania, controale amanuntite: timp de doua zile, cele mai stricte masuri de securitate vor fi aplicate pe traseul pe care il va parcurge presedintele american, asteptat in vizita in Israel si teritoriile palestiniene in perioada 9-11 ianuarie.

"Aceasta vizita va paraliza Ierusalimul (...). Va fi imposibil sa misti. In toata zona din proximitatea lui Bush accesul va fi interzis", a declarat pentru AFP, un responsabil israelian cu rang inalt, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit presei, nu mai putin de 8.000 de politisti israelieni si cateva mii de colegi de-ai lor palestinieni sunt gata sa intre in actiune, dar nicio cifra oficiala nu a fost publicata in privinta efectivelor desfasurate.

In timpul vizitei sale, prima in peste noua ani a unui presedinte american in exercitu, Bush va sta la Ierusalim si va merge in Cisiordania pentru a-l intalni pe liderul palestinian Mahmoud Abbas. "Din punctul de vedere al securitatii, este evenimentul cel mai complex de peste un deceniu", afirma publicatia israeliana Yediot Aharonot.

Potrivit oficialilor, biroul premierului israelian Ehud Olmert a constituit o echipa speciala pentru a coordona aceasta vizita, iar agentii de securitate americani au inspectat sistematic terenul pentru a stabili locul cel mai potrivit pentru intalnirea Bush-Abbas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.