Cinci ambarcatiuni apartinand Gardienilor Revolutiei din Iran au efectuat manevre provocatoare impotriva a trei nave americane, in Stramtoarea Hormuz (Golful Persic), informeaza CNN.

Potrivit unor oficiali americani, ambarcatiunile iraniene s-au apropiat sambata, in apele internationale, pana la 200 de metri de navele americane, iar militarii americani au fost pe punctul de a deschide focul. La difuzarea stirii, pretul petrolului a avut o usoara crestere, in conditiile in care Stramtoarea Hormuz este un culoar important pentru transportul combustibililor, informeaza Gandul.

Ziua adauga ca fortele americane au interceptat si un mesaj din partea echipajului unei nave iraniene: "Ma indrept spre voi. Veti exploda in doua minute". Una dintre navele iraniene a aruncat cutii de culoare alba in apa in fata navelor americane, sustin oficialii americani pentru CNN. Statele Unite si Iranul nu au avut reactii oficiale fata de acest incident, care intervine cu o zi inainte de vizita presedintelui George W. Bush in Orientul Mijlociu.

Potrivit Adevarul, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McCormack, a declarat in urma incidentului ca "Vom infrunta Iranul indiferent de locul unde va incerca sa ne aduca prejudicii noua sau aliatilor nostri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.