Doi cetateni germani au fost grav raniti intr-o disputa rasista, izbugnita intre un grup de africani si unul de germani, la sfarsitul saptamanii la Magdeburg, in fosta RDG, a informat astazi politia, conform NewsIn.

In noaptea de sambata spre duminica, aproximativ zece germani au urmarit un tanar originar din Coasta de Fildes, in varsta de 29 de ani, sub acuzatia ca acesta a insultat verbal doua femei si doi barbati intr-o statie de tramvai.

Tanarul african, care era inarmat cu un baston, a reusit sa se ascunda intr-un magazin, apoi germanii l-au injurat si l-au somat sa iasa. In momentul in care a parasit magazinul, africanul a fost din nou urmarit de mai multe persoane, dintre care patru membri ai unei miscari de extrema-dreapta.

Circa 20 de tineri africani de culoare care au iesit dintr-un internet-cafe i-au sarit in ajutor. S-a declansat apoi o altercatie intre cele doua grupuri. Doi germani in varsta de 21 si 29 de ani, au fost spitalizati dupa ce au fost raniti la cap.

Politia a deschis o ancheta in care ambele grupuri sunt acuzate pentru agresiuni corporale grave si insulte reciproce.

Violente rasiste in fosta RDG, regiune care este afectata de un somaj ridicat si unde partidul neonazist NPD are cele mai bune scoruri electorale, sunt adesea raportate de politie.

O irakianca si doi barbati originari din Mali fusesera de asemenea grav raniti la inceputul lunii decembrie la Magdeburg, in doua incidente rasiste distincte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.