Autoritatile de la Londra platesc locuitorii sa accepte materiale radioactive in apropiere de casele lor.

Localnicii din regiunea britanica Cumbria vor primi compensatii de peste 75 milioane de lire sterline pentru a permite depozitarea unor deseuri radioactive in apropiere de comunitatea lor. Autoritatile de la Londra au aprobat recent un proiect de lege extrem de controversat, care permite realizarea acestei operatiuni.

]Documentul da voie Autoritatii Nationale pentru Depozitarea Reziduurilor Nucleare sa-i plateasca pe cetateni pentru a accepta materiale periculoase in apropiere de casele lor. Potrivit intelegerii, statul s-a angajat sa plateasca sume considerabile autoritatilor locale si cetatenilor din zona Cumbria.

In schimb, oamenii sint de acord cu extinderea unui depozit de deseuri nucleare aflat in apropierea satului de coasta Drigg. Astfel, agentia insarcinata cu gestionarea programului de reziduuri radioactive va plati comunitatii locale un avans de 10 milioane de lire sterline (jumatate in aceasta vara, jumatate citeva luni mai tirziu).

Vor urma apoi o serie de rate anuale de 1,5 milioane de lire sterline, ce vor fi achitate atit timp cit depozitul de reziduuri va fi functional. Potrivit unor experti, acesta ar putea fi inchis in 2050. In acest caz, comunitatea din Cumbria ar primi, in total, putin peste 75 de milioane de lire sterline.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.