Tensiunile se intensifica in regiunea Marii Negre, iar lupta dintre Est si Vest este pe cale sa cuprinda anul acesta intreaga regiune, adesea cu implicatii militare, avertizeaza publicatia canadiana Globe and Mail, preluata de Rompres.
"Daca anul acesta te vei duce in statiunea bulgara Burgas pe litoralul estic al Europei, iti vei da repede seama ca te afli in centrul celui mai amplu si ingrozitor conflict din lume, care implica mai multe tari si puteri nucleare din timpul Razboiului Rece si care probabil va genera explozii in 2008. Aruncati o privire de-a lungul tarmului si mai spre nord veti vedea bombardiere si avioane de supraveghere americane decoland de pe bazele bulgaresti si romanesri din zona litoralului, in timp ce militari din SUA si NATO isi muta echipamentele in locatii situate pe coastele, foste sovietice, ale Marii Negre", arata publicatia citata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.