Trei avioane de linie americane urmeaza sa fie dotate cu dispozitive antiracheta, relateaza vineri cotidianul USA Today. Initiativa este parte a unui nou test al administratiei Bush menit sa combata atacurile teroriste comise cu ajutorul lansatoarelor de racheta.
Trei aparate de zbor - Boeing 767-200 - care efectueaza curse intre New York si California, vor fi prevazute cu dispozitive antiracheta in aceasta primavara, potrivit Departamentului pentru Securitate Interna, care cheltuieste circa 29 de milioane de dolari pentru aceste teste. Dispozitivele, care vor fi montate in partea inferioara a avionului, intre roti, functioneaza pe baza de senzori, montati si ei pe aparat, care, de indata ce detecteaza o racheta, lanseaza o raza de laser pentru a deturna directia acesteia.

Sistemele antiracheta au fost testate pe avioane pentru transportul marfurilor. "Este pentru prima data cand aceste sisteme au fost testate in cazul aparatelor de zbor pentru pasageri", a precizat Burt Keirstead, director comercial al companiei BAE Systems, care a creat acest dispozitiv antiracheta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.